Spoločnosť HABERL predstavuje projekt T68: Koncept zmiešaných priestorov a nové sídlo spoločnosti

HABERL
3. novembra 2023

Popri úspešnom projekte Green Atrium sa spoločnosť HABERL rozhodla pre realizáciu akvizície susednej budovy, vďaka ktorej plánuje nadviazať na aktuálne prebiehajúcu výstavbu na Trnavskej ceste. Pripravovaný projekt nesie názov T68 a je situovaný medzi Bajkalskou a Tomášikovou ulicou v mestskej časti Ružinov. Z hľadiska umiestnenia dopĺňa zástavbu hlavnej cesty a postupne uzatvára vnútroblok Teslovej ulice s výhľadom na Štrkovecké jazero.

Samozrejmosťou projektu je inšpirácia najnovšími trendami vo výstavbe nehnuteľností, a to nielen funkčnými (parkovacie státia v podzemí, zelené strechy budov a garáží), ale aj technologickými (využívanie obnoviteľných zdrojov v plnej miere).

Možno sa pýtate: „Čím je tento projekt taký výnimočný?“

Dôvodov je hneď niekoľko, tak sa na ne poďme spolu pozrieť.

Zjednotenie obytných a pracovných priestorov

Nakoľko je koncept zmiešaných priestorov v posledných rokoch čoraz populárnejší, výsledkom projektu T68 bude polyfunkčný objekt, ktorý bude inovatívnym spojením moderných obytných jednotiek s južnou orientáciou a výhľadom na západnú časť Ružinova vrátane Štrkoveckého jazera a moderných dynamických kancelárskych priestorov, ktoré budú slúžiť ako sídlo spoločnosti HABERL.

Prostredníctvom tohoto projektu sa snažíme nielen o dosiahnutie estetického a funkčného zlepšenia ulice, ale zároveň aj o vytvorenie silnejšieho spojenia so svojimi klientmi a nájomníkmi. Budujeme priestory, ktoré majú priamy dosah na zlepšenie svojho okolia, a skvalitnenie života obyvateľov mesta,“ hovorí Lukáš Svoboda, projektový manažér tímu HABERL.

Budova bude mať spolu 10 podlaží (dve podzemné a osem nadzemných), pričom ich zloženie bude nasledovné:

  • Suterén s vjazdom z Trnavskej cesty bude obsahovať 2 podlažia
  • Prízemie so vstupom do bytovej časti a samostatným vstupom do administratívnej časti
  • Druhé a tretie podlažie bude slúžiť kanceláriám
  • Štvrté až ôsme podlažie bude tvoriť bytovú časť, v ktorej nájdeme jedno až štvorizbové byty, ktoré budú mať prevažne južnú orientáciu smerom na Teslovu ulicu.

Zlepšenie rezidenčného zážitku

Podobne ako rezidenčné jednotky Green Atria, tak aj jednotky T68 sú starostlivo navrhnuté tak, aby uspokojili potreby a preferencie obyvateľov, ktorí budú môcť využívať moderné vybavenie, strešné záhrady, či átrium smerom na Teslovu ulicu, ktoré bude predĺžením átria z projektu Green Atrium.

Byty budú orientované na južnú stranu, vďaka čomu si obyvatelia budú môcť vychutnať výhľad na Štrkovecké jazero.

Udržateľnosť a environmentálne vedomie

Tak, ako pri všetkých svojich projektoch, aj pri T68 sa HABERL snaží klásť dôraz na ohľaduplnosť voči životnému prostrediu. Práve z tohto dôvodu je stavba navrhnutá tak, aby bol negatívny dopad voči životnému prostrediu čo najviac minimalizovaný.

Hlavným problémom dnešnej doby, ktorý pri výstavbe rezonuje najviac je klimatická zmena a jej dôsledky na bývanie. Vzhľadom k tomu, že projekt T68 plynule nadväzuje na výstavbu susedného Green Atria, za hlavný benefit projektu môžeme považovať pokračovanie zelenej časti vnútrobloku, ktorý bude tvoriť nádvorie T68. Premena starých zastavaných areálov, ktoré už naďalej neplnia svoju funkciu na zelené plochy zakrývajúce podzemné parkovanie patrí medzi dôležité prvky moderného projektu. Vďaka tomu pôsobí pozitívne na okolitú klímu, prispieva k zníženiu uhlíkovej stopy, zachytáva množstvo zrážok a ochladzuje svoje okolie, čím skvalitňuje život nielen obyvateľom projektu, ale aj obyvateľom bývajúcim v bezprostrednej blízkosti.

Aktuálne sa projekt nachádza v štádiu získavania stavebného povolenia a plánované ukončenie výstavby je 2Q 2025.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.