Green Atrium: Nový spôsob zodpovednejšieho bývania

HABERL
10. júla 2023

Aktuálne v Bratislave rastie jeden z najrenomovanejších projektov súčasnosti, ktorý sa snaží spojením udržateľných prvkov a moderného vybavenia o dosiahnutie revolúcie v mestskom živote.

Projekt Green Atrium svojim budúcim obyvateľom prináša množstvo výhod a v tomto článku sa pozrieme na tie najväčšie z nich.

Lokalita

Projekt Green Atrium sa nachádza v čoraz častejšie vyhľadávanom Ružinove na sídlisku Štrkovec medzi Trnavskou cestou a Teslovou ulicou a jeho úlohou je ponúknuť nielen moderné priestory na bývanie, ale taktiež dopomôcť k funkčnému a estetickému zlepšeniu Trnavskej cesty.

Polohu môžeme považovať za jednu z najväčších výhod Green Atria nakoľko vďaka nej majú obyvatelia jednoduchý prístup k verejnej doprave, vzdelávacím inštitúciám, zdravotníckym zariadeniam, nákupným centrám, či rekreačným oblastiam ako Kuchajda a Štrkovecké jazero. 

Byty, apartmány a parkovacie miesta

Komplex bude mať dohromady 9 nadzemných podlaží, ktorých súčasťou bude 11 apartmánov a 83 bytových jednotiek. V ponuke sú 2-izbové (28 bytov), 3-izbové (37 bytov) a 4-izbové (18 bytov) byty, ktoré sú už aj aktuálne v predaji.

Samozrejme sme nezabudli ani na dostatočné množstvo  garážových státí, z ktorých 198 sa bude nachádzať v 2 podzemných podlažiach. Okrem nich bude však obyvateľom k dispozícií aj ďalších 17 nadzemných parkovacích státí.

Zelené riešenia

Už z názvu projektu je evidentné, že udržateľnosť je jedným z najdôležitejších prvkov Green Atria. Dôkazom sú inovatívne riešenia, ktorými sa spoločnosť snaží o čo najväčšiu minimalizáciu negatívneho dopadu stavby na životné prostredie.

  1. Obnoviteľné zdroje a nízke prevádzkové náklady

Projekt Green Atrium je jedným z mála projektov, ktoré fungujú čisto na obnoviteľných zdrojoch. Na vykurovanie a chladenie je v tomto prípade prostredníctvom tepelných čerpadiel využívaná podzemná voda, čo zabezpečuje nezávislosť od plynu a elektriny a tým pádom aj nižšie náklady na bývanie.

2. Chladené stropy

Ďalším zo série zelených riešení sú chladené stropy, ktoré budú udržiavať príjemnú klímu bez vzniku prievanu a zároveň šetriť životné prostredie. Najväčšími výhodami je nízka údržba a absencia radiátorov.

3. Zelené plochy

Zelené plochy pokrývajú až 2 000 m2 z celkovej rozlohy projektu a obyvateľom ponúkajú pokojnú oázu, ktorá je vhodným miestom na relaxáciu počas celého dňa.

Najviac výnimočné sú však určite strešné záhrady, ktoré nielenže zvyšujú estetickú príťažlivosť budovy, ale taktiež pôsobia ako prirodzená izolácia, znižujú uhlíkovú stopu a pomáhajú v boji proti globálnemu otepľovaniu.

4. Podpora udržateľnosti v doprave

Vzhľadom na rastúci trend využívania elektromobilov sú súčasťou projektu aj nabíjacie stanice, ktoré budú dostupné pri všetkých podzemných parkovacích miestach. Týmto spôsobom sa spoločnosť HABERL Real Estate snaží o podporu zavádzania elektrických vozidiel, ktorých používanie zabezpečí znižovanie emisií skleníkových plynov.

Green Atrium tiež ponúka samostatne uzamykateľné boxy na bicykle čím je podporovaná cyklistika ako ďalší udržateľný spôsob dopravy. Vďaka ľahkému prístupu k cyklotrasám a cyklistickej infraštruktúre v okolí môžu obyvatelia bez námahy objavovať mesto a zároveň minimalizovať svoj vplyv na životné prostredie.

Projekt je od konca roka 2022  v procese výstavby, pričom dokončenie hrubej výstavby je naplánované na koniec roka 2023. Celkové ukončenie projektu môžete očakávať na konci roka 2024.

Viac informácií o projekte a o predaji bytov nájdete na: https://www.bytygreenatrium.sk/

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.