Tlačové správy

download
download 29.06.2022
BMW otvára továreň na elektromobily v hodnote 2,2 miliardy dolárov

BMW oficiálne otvorilo svoju novú továreň v hodnote 15 miliárd juanov (2,2 miliardy dolárov) v Číne so silným zameraním na elektrické vozidlá, keďže sa snaží dobehnúť lídrov ako je Tesla a domácich konkurentov.

pdf 148 kB download
download
download 03.03.2022
Rozdiely medzi mužmi a ženami v pracovnej sfére

Mnoho zamestnávateľov považuje svoj odmeňovací systém za spravodlivý v súvislosti s pohlavím zamestnancov. Avšak, samotní zamestnanci majú odlišný názor a väčšina z nich si myslí, že nedostáva dostatočné platové ohodnotenie.

pdf 162 kB download
download
download 01.01.2022
Aktíva v ESG fondoch dosiahli už skoro 4 bilióny dolárov. Investujú Slováci do spoločensky zodpovedných firiem?

ESG transformácia sa udomácňuje ako trend novej doby, ktorý musia spoločnosti prijať, aby dosiahli lepšie prežitie, výkon a celkové dobro pre planétu. Aké sú nové trendy na rok 2022, ktoré je dobré sledovať a aké vyhliadky majú ESG fondy do budúcna?

pdf 135 kB download
download
download 13.12.2021
Do Bratislavy prichádza unikátny developerský projekt Green Atrium. Prinesie kvalitné bývanie a bohatú zeleň

HABERL Real Estate prináša ďalší zaujímavý developerský projekt, v ktorom okrem priestranných bytov nájdete aj množstvo zelene, v podobe záhrad a zelených striech. Green Atrium svojou polohou zapadá do okolitej zástavby a kvalitne dopĺňa priestor medzi Trnavskou cestou a Teslovou ulicou.

pdf 128 kB download
download
download 22.10.2021
Finančný sektor na vzostupe – Nasledujúce obdobie sa ponesie v duchu rastu cien a inflácie

Inflácia dosahuje historické hodnoty a je pravdepodobné, že počas nasledujúcich mesiacov sa jej hodnoty ešte zvýšia. Podľa aktuálnych údajov Štatistického úradu SR, v mesiaci september inflácia tvorila úroveň 4,6 percenta a tým dosiahla zatiaľ najvyššiu úroveň od roku 2011.

pdf 158 kB download
download
download 08.07.2021
Do čoho sa oplatí investovať po koronakríze?

Aká je aktuálna situácia na investičnom trhu? Zlatú dobu zažívajú najmä digitálne a softwarové spoločnosti. Slováci po koronakríze myslia na zadné dvierka a začínajú viac investovať. Do čoho sa oplatí investovať? Čomu by sme sa mali pri investovaní vyhnúť?

pdf 295 kB download

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.